Geschiedenis

Aries Film & Video is in 1988 opgericht door Arie de Bruijn met als doel bedrijven en organisaties een eerlijk advies te geven op het gebied van audiovisuele communicatie en vervolgens dit advies, voor een “betaalbare”prijs, om te zetten in aanstekelijke beeldtaal.

Ontstaan van logo
Rond 1885 begint de ontwikkeling van de film. In Europa kwamen de gebroeders Lumière met de eerste bruikbare filmprojector. In Amerika deed de fotograaf Muybridge als één van de eersten onderzoek naar beweging van mens en dier. Hij wilde onder andere weten of viervoeters tijdens het rennen los van de grond komen. Muybridge deed dit door het opstellen van meerdere aaneengeschakelde camera’s.  In series van acht tot twaalf stappen werd het bewijs geleverd. Een revolutionaire ontdekking aan het begin van de twintigste eeuw!

Muybridge inspireerde de grafische ontwerpers van Aries Film & Video Produkties tot het ontwikkelen van de huidige huisstijl. Door de rennende hond van Muybridge middels een digitale (re)animatie weer tot leven te brengen is hij het symbool van onze dynamische en toekomstgerichte organisatie geworden. Vandaar het motto: ‘Communicatie in beweging’